Spoorpunt, Rotterdam

In uitvoering: verbouwing van een benedenwoning met tuin in het gebouw Spoorpunt in Rotterdam. In het hart van de woning wordt een vide gecreëerd, waardoor een dubbelhoge ruimte ontstaat voor de keuken. Doorzichten vanuit de slaapkamers naar de vide zorgen er voor dat de woning de gehele dag van meerdere zijden van daglicht wordt voorzien. 

Situatie bij aanvang project

Het ontwerp voor de woning is helder gestructureerd. Op de begane grond zijn de eet- en woonkamer en ondersteunende functies als garderobe, wc en keuken gepositioneerd. Op de 1e verdieping de slaapkamers van de twee kinderen en de badkamer. Op de 2e verdieping de slaapkamer van de ouders en een technische ruimte. 

ERA Contour heeft met het principe ‘Eén Blok Stad’ 19 casco-gerenoveerde woningen voor zelfbouwers te koop aangeboden in het markante gebouw Spoorpunt. De fundering, de buitengevel en het dak zijn door ERA Contour geheel gerenoveerd. Achter de voordeur bepaalt de koper zelf hoe de eigen woning eruit komt te zien en bouwt het zelf of met een aannemer de woning verder af.

 

 

Ontwerp in tekening

Indruk van een ontwerpbespreking op ons kantoor

In uitvoering

 

 

Opdrachtgever: Liesbeth Werleman en Marc van der Weel

 

Architectuur: Frederik Pöll Bureau voor Architectuur

Constructeur: Goudstikker de Vries

 

Aannemer: Q-Concept | Piece of Cake