Frederik
Pöll
F
P

Bureau
voor
Architectuur
B

A

Contact

Frederik Pöll
e-mail: f.poll@fpba.nl
telefoon: 06 – 4308 4592

Philip de Klerk
e-mail: p.deklerk@fpba.nl
telefoon: 06 – 2367 2119

Elisabetta Toso
e-mail: e.toso@fpba.nl

Pramesh Biharie
e-mail: p.biharie@fpba.nl

bezoekadres: Voorhaven 3, 3025 HC, Rotterdam

Wilt u advies of eens van gedachten wisselen over de mogelijkheden van uw gebouw of een gebouw waar u interesse in heeft? Neem gerust contact met ons op. We bespreken graag persoonlijk uw wensen en doelstellingen in een kosteloos en vrijblijvend gesprek. Indien gewenst, stellen we daarna een offerte op.

Wij werken vanuit Rotterdam aan projecten in het hele land. Wat ons fascineert aan Rotterdam is haar dubbele doelstelling: behoud én vernieuwing. Door het bombardement is een groot deel van de Rotterdamse binnenstad vernietigd. In de jaren tachtig heeft er veel stadsvernieuwing plaatsgevonden vanuit de Rotterdamse drang naar voortdurende vernieuwing en vooruitgang. Het laatste decennium is er een groeiend historisch besef in de stad dat waardevol erfgoed behouden moet blijven. Denk aan oude fabrieken, ziekenhuizen en schoolgebouwen, maar ook aan wederopbouwwijken zoals het Baankwartier. Deze gebouwen en wijken zullen de komende jaren sterk en doordacht moeten transformeren, met oog voor nieuwe vragen en mogelijkheden.

Frederik Pöll heeft in januari 2012 zijn masterdiploma in Architectuur behaald aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst (RAvB). Hij volgde de opleiding aan de RAvB, nadat hij zijn studie Bouwkunde aan de Haagse Hogeschool in Den Haag had voltooid in november 2005. De wens om zich na de studie aan de Haagse Hogeschool te specialiseren in de bestaande bebouwde omgeving heeft geleid tot een positie bij een gerenommeerd bureau dat gespecialiseerd is in herontwikkeling. Door de specifieke onderwijssituatie van praktijk en studie aan de RAvB heeft hij tijdens zijn studie (2006-2012) meer dan zes jaar ervaring opgedaan in alle fasen van het bouwproces. Hier heeft hij gewerkt aan diverse, prestigieuze projecten: het transformeren en het herbestemmen van industrieel, religieus en cultureel erfgoed en nieuwbouw in een monumentale context, waarbij het beheersen van architectonische, proces- en beleidsmatige en financiële kaders bepalend zijn geweest voor de slagingskans van de projecten. Na zijn afstuderen zette hij zijn carrière in Londen voort. Een vanzelfsprekende stap volgde in april 2013 met het oprichten van zijn eigen bureau: FP B A.

We zijn te allen tijde geïnteresseerd in nieuw talent. Zend ons een e-mail, bestaande uit een korte motivatie en je portfolio, en we nemen dit in behandeling.

(Voormalig) werknemers: Pramesh Biharie, Stefan Brouwer, Linnea Gillberg, Kaja Hribšek, Saeed Jarrous, Marcel Klaver, Philip de Klerk, Maxime Meessen, Edmira Rodrigues, Elisabetta Toso, Dirk Gonzalez Veugelers en Marta Waloszková.